Sølvstrupen av Siri Pettersen

Sølvstrupen er fortsettelsen av Jernulven (2020). Bøkene kan ikke leses uavhengig av hverandre. Selv måtte jeg hurtiglese Jernulven på nytt for å få noe ut av Sølvstrupen. Det er tre år siden forrige bok, og mye var visket ut av minnet.

Vi befinner oss fremdeles i Naklav. Juva har sendt Griv hjem. Nafraim sitter i fangenskap hos Eydala. Likevel sprer ulvesjuka seg som aldri før. Hvorfor? Byrådet tror ikke at Juva vil klare å ordne opp i problemene på egen hånd, og påtvinger henne et samarbeide med Sølvstrupen, en religiøs fanatiker fra Undst som ikke bare tilbyr en kur mot ulvesjuka, men også å sende vardari og sjuke til Drukna for å bli kvitt problemet en gang for alle. Det blir snart klart at Sølvstrupen har vikarierende motiver. Klarer Juva, som selv har pådratt seg ulvesjuka, å hanskes med Sølvstrupen og vardari før det er for seint?

Jeg liker Siri Pettersens bøker og er stolt over at vi har en så dyktig fantasyforfatter fra Midt-Troms. Begynnelsen av Sølvstrupen er rolig, men tempoet øker på og slutten er direkte heseblesende. I likhet med Jernulven avsluttes også Sølvstrupen med en cliffhanger, så her er det bare å vente på fortsettelsen. Skriv fort Siri Pettersen! 😃

  • Siri Pettersen
  • Sølvstrupen
  • Fantasy, ungdom
  • Gyldendal, 2023
  • 417 s.

Legg igjen en kommentar