En skikkelig lesefest

Havets kirkegård ❤️ av Aslak Nore er en skikkelig lesefest. En storslått slektskrønike som tar en overraskende vending på slutten. Den gløder av fortellerglede og boka kan i så måte minne om Søsterklokkene av Lars Mytting, selv om bøkene ikke har annet til felles enn mysteriet og slekten. Sammen med Hekneveven som jeg var litt sen å lese, var Havets kirkegård en av mine absolutt favoritter i fjor. Om boka sier forlaget følgende:

Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Forfatterskapet fikk en brå slutt da hun forsøkte å fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen under krigen. Hun ble tvunget til taushet. Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

Jeg hørte lydfila i Bookbites, men boka ligger også der. Ingen ventetid på den. I alle fall ikke i Troms og Finnmark. Last ned og les da vel 📚🎄

  • Aslak Nore
  • Havets kirkegård
  • Aschehoug, 2021
  • Roman, voksen
  • 485 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s