Lihkku beivviin!

Det siste året er det utgitt en rekke kanonbra bøker som tar for seg samisk identitet. Ella Marie Hætta Isaksens Derfor må du vite at jeg er same er en av dem. Blant andre finner vi Lappjævel av Kathrine Nedrejord, Herrene sendte oss hit av Elin Anna Labba og stjålet av Ann-Helen Laestadius.

Derfor må du vite at jeg er same tar for seg Ellas oppvekst i Tana, samisk identitet, samehets, uro for fremtiden til det samiske språket, samiske tradisjoner og historie og mye mer. Her er det mye å lære. Deler av boka lider under et slett redaksjonelt arbeid, men den er så aktuell og viktig, og historien er fortalt med en så sterk kjærlighet til det samiske, at man fint klarer å overse svakhetene i selve teksten. Innholdet veier opp for formen. Anbefales virkelig varmt! Heia Ella! ❤️📚❤️

Forlaget om boka: Etter at Ella Marie Hætta Isaksen vant Stjernekamp har hun møtt utallige samer som ønsker å ta tilbake stoltheten over egen historie. Dette er en uredd bok om å stå opp mot urettferdighet og rasisme og kjenne stolthet over å være den man er. Med denne boka bidrar Ella Marie til å gjøre Norge mer tolerant og inkluderende.

  • Ella Marie Hætta Isaksen
  • Derfor må du vite at jeg er same
  • Cappelen Damm, 2021
  • Sakprosa, voksen
  • 208 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s