Dødens spill av Anne Elvedal


Jeg er egentlig ikke så veldig glad i romaner hvor det overnaturlige er substansielt. Best liker jeg den finstemte nølingen mellom det naturlige og det overnaturlige, og dvelingen ved menneskets psyke. I Anne Elvedals Dødens spill nøler riktignok hovedpersonen. Hun stiller ved flere anledninger spørsmål både ved egen og andres psyke, men som lesere forstår vi ganske snart at det er noe her som ikke kan forklares rasjonelt. Når jeg likevel likte boka så godt som jeg gjorde, har det sammenheng med plottet, spenningskurven og slutten. Kanskje mest av alt slutten, som både er uventet og vakker. 

Rebekkas far dør i en ulykke og noen dager senere finner Rebekka et åndebrett på kontoret hans. Hun tar det med seg hjem og tester det ut sammen med kusina si. Jeg trenger vel ikke å si at de får kontakt? Rebekka avbryter seansen i panikk, men kontakten brytes likevel ikke. Var den kanskje der allerede? Stadig vekk fornemmer Rebekka farens tilstedeværelse, men hva er det han forsøker å fortelle henne? Ble han virkelig drept slik som åndebrettet påstår? Rebekka er en nysgjerrig, rettferdighetssøkende sjel, og da politiet avslutter etterforskninga og konkluderer med at farens død var en ulykke, tar Rebekka saken i egne hender…

Dødens spill er en krimgrøsser med mye fart og spenning. Det er mange tråder som skal nøstes opp, og saken tar flere uventede vendinger mot slutten. Boka er mer spennende enn den er skummel, uten at det gjorde noe særlig, og som bonus inneholder den en kjærlighetshistorie med et ekstramysterium. Rebekka blir nemlig forelsket i gutten som er på besøk hos onkelen og kusina. Men hvem er han? Og hvorfor er det akkurat som om hun har møtt han før? 

Dødens spill er første bok i en planlagt trilogi for ungdom. Boka er frittstående, så man trenger i utgangspunktet ikke å bli med videre. Selv elsket jeg boka og ble så tatt på senga av den fine cliffhangeren på slutten at jeg utvilsomt kommer til å kaste meg over neste bok. Flott underholdning for grøsserentusiaster i alle aldre.

Dødens spill er forfatterens første roman.

  • Dødens spill
  • Anne Elvedal
  • Roman, ungdom
  • cappelen Damm, 2020
  • 352 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s