Ny struktur, folkens!

Har du ryddige bokhyller og godt planlagte leselister? På biblioteket mitt er bøkene kategorisert etter fag og ryddig oppstilt. Men gud forby. Jeg tar ikke tar jobben med meg hjem. Men i det siste har systemet mitt blitt vel kaotisk. Mulig det er på tide med en opprydding….

På spisebordet ligger tre bøker. Pavers Høydeskrekk som jeg i et optimistisk øyeblikk tenkte at jeg rekker å lese før halloween. Ei fagbok om litteraturformidling og ei bok som jeg leste ti sider i før den falt under sofaen. Der ble den liggende. Ute av syne ute av sinn. Jeg fant den her om dagen, men nå har jeg ikke lenger lyst til å lese den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved siden av ligger en annen stabel. De to øverste bøkene ble liggende igjen etter ei opprydding i bokhylla. Limas Paradiso og Cortazars Paradis kommer jeg aldri til å lese og de trenger nytt hjem. Undrer på om jeg søkte paradis da jeg kjøpte dem?

Underst ligger ei gammel bibliotekbok. Men Pianolærerinnen er såååå ikke meg. Hvordan havnet den her? Og hvorfor har jeg ei bok om pastasaus?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sett sånn. Tror du ikke det er en stabel til på bordet? Underst ligger Mord på orientekspressen. Den har jeg lest og da jeg åpnet den her om dagen, falt en gammel lottokupong ut. Her er vinnerloddet, tenkte jeg. Men akk. Det var det ikke!

Oppå ligger nok to bøker som er ryddet ut av hylla og som leter etter et nytt hjem, og to barnebøker med Jørn Lier Horst. Så har vi ei bok om kvalitative forskningsmetoder som jeg burde ha lest, og Lempi av Minna Rytisalo som jeg tydeligvis har glemt at jeg holder på å lese…

 

På stuegulvet ligger en stabel tegneserier som jeg hadde planer om å lese. Sandman, Fables og  Walking dead. De ble lest, ….av samboeren!

 

Midt på salongbordet ligger del to av Solas sønn og månens datter. Del én var helt fabelaktig. Men så kom jeg til å google bakhistorien. Det skulle jeg ikke ha gjort, for nå vet jeg jo hvordan det går. Dermed ble boka liggende. Sammen med Gaimans Gode varsler som jeg har har lest to sider i… Hva feiler det meg???

 

Ved siden av ligger del to av Ankh. Jeg likte del én men trenger tydeligvis en pause fra barnebøker… Men hvorfor ligger den der, da?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På skjenken ligger Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap. Ei festlig reise som endte med at siste CD tok seg en tur seg ut av coveret og ble borte, i to år. Jeg fant den igjen i et annet cover her om dagen. Nå skal fakiren reise videre til et nytt hjem.

 

Jeg kunne sikkert fortsette. Men du har vel skjønt poenget. Jeg trenger en bedre struktur. Og nå kommer poenget. Jeg skal ha en opprydding her på bloggen. Nytt navn, nytt innhold, men samme nettsted (det får være måte på iver i oppryddinga. Det er bare en blogg).

Det har vært en lang bloggpause, men nå føler meg klar til å starte igjen. Mine venner. Velkommen tilbake til Lesefabrikken senere denne måneden.

 

Forresten. Hva synes du om eselører? Fikk du høy puls nå?

 

 

 

4 tanker om “Ny struktur, folkens!

 1. Beathes bibliotek 3. november 2018, kl. 18:55 Reply

  Ah, dette var godt nytt, Kari!Jeg er kanskje ikke den mest stabile bokblogger slik som jeg vingler frem og tilbake men det er som musikk i mine ører at «gamle travere» kommer tilbake til blogglandia. Vi trenger bokbloggere og ikke bare vloggere og bookstagrammere må vite! 🙂
  Eselører? Not so much! Du nevnte Pianolærerinnen, takk,for nå minnet du meg på at den må jeg få tak i til leseprosjektet mitt.

  Jeg ser virkelig frem til å få deg tilbake, velkommen skal du være! 🙂

  Likt av 1 person

  • Kari 3. november 2018, kl. 23:17 Reply

   Jeg kan sende den til deg i posten. Den er kassert. Sender deg ei melding på Messanger.

   Liker

 2. Marianne Kolstad 3. november 2018, kl. 22:45 Reply

  Gleder meg til å følge deg videre her med «ditt nye liv» på bloggen. Eselører? Helt greit i mine egne bøker, for da er det ofte istedenfor notater med blyant, men i bibliotekbøker? Aldri!
  Litt interessant egentlig at du har så mange uferdig, halvleste bøker i heimen, du sim leser så mye. Men da behøver ikke jeg å ha dårlig samvittighet for de bøkene i mine hyller som både er heelt uleste, og nesten påbegynte, eller kommet så vidt i gang med. Jeg har for lengt innsett at bøker er ferskvare. De som ligger uleste i hylla for lenge, går over til å bli «kanskje intetessante» og deretter enten «senere når jeg får bedre tid, nå skal jeg først få lest en del andre bøker først». Eller de havner i kategorien «tror ikke jeg noensinne kommer til å lese den, men gis bort?? 😳 »
  Lykke til med nybloggen! 🎉

  Likt av 1 person

  • Kari 3. november 2018, kl. 23:12 Reply

   Jeg innrømmer det, jeg bretter eselører i bibliotekbøker også. Jeg er en vandal.

   Grunnen til at jeg har så mange halvleste bøker, er at jeg er nysgjerrig på alt og leser etter impulsmetoden. I tillegg er jeg blitt flink til å legge bort bøker som ikke er noe for meg. Det er alltid så mye jeg skulle ha lest, og jeg kommer meg uansett aldri gjennom alt.

   Med årene er jeg blitt flink til å gi bort bøker som jeg har lest. Det fylles så fort opp og plutselig er det ikke plass i bokhyllene lenger. Jeg kjøper og kjøper selv om jeg har et helt bibliotek å ta av. Til slutt blir det som nå, bøker i stabler som velter overende overalt. Samboen er ikke helt begeistret for det systemet.

   Hyggelig at du vil følge meg videre. Jeg skal lage en post for kulturfondbøker. Det utgis så mye god norsk skjønnlitteratur, og jeg har bestemt meg for å lese to bøker fra hver eske. Det blir gøy 😀

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Anders Leser

En blogg om bøker

En slags blogg

Bokanmeldelser, og litt hummer og kanari

Lesejenta

bøker

ei bok kanskje...

En blogg om bøker

drømmeland

En blogg om bøker

marits mat

Hverdagsglimt, betraktninger og oppskrifter fra fjern og nær fra en matentusiast

"Braut med bok" har flytta.

Vil du vera med, så heng på!

Beathes bibliotek

Hyller fylt med bøker

Lydbokbloggen

En blogg om bøker

Reading Randi

En blogg om bøker

Kultursnobb.no

En blogg om bøker

Winthervarme

En blogg om bøker

Betraktninger

tanker om bøker

Anne-Helene Ose-Johansen

- mine perspektiver på samfunn, helse og litteratur

Beathesbokhylle

En blogg om bøker

Meldingar til massane

Meldt av Merete Røsvik

Deichman litteraturbloggen

Deichman litteraturbloggen

Sommerfuglas Litteraturhage

En blogg om bøker

I Ninas Bokverden

En blogg fylt med bokomtaler og andre bokrelaterte ting.

OP-5

En blogg om tv, film og krimlitteratur

Boktanker

En blogg om bøker

Moshonista

En blogg om bøker

JegLeser

En blogg om bøker

ellikkens bokhylle

En blogg om bøker

Gråbekka`s bokblogg

En blogg om bøker

Groskro's verden

En blogg om bøker

Anitas blogg

Read, run, write, dream...

BOKELSKERINNEN

En blogg om bøker

Bokstavelig talt

En blogg om bøker

Bokhylla mi

En blogg om bøker

Bokhydna - Blogg

En blogg om bøker

Min bok- og maleblogg

En blogg om bøker

Les mye

En blogg om bøker

Av en annen verden

En blogg om bøker

Kajsa bloggar

Böcker - Film - Serier - Spel - Ruben - Kärlek - Livet

NUBB

En blogg om bøker

anettesbokboble

En blogg om bøker

Boksnakk og lesetips

En blogg om bøker

Barnebokkritikk.no

En blogg om bøker

Geir Tangen Krimforfatter og bokblogger

Forfatterens nettsted om krim og mysterier

Bokvrimmel

Opplevelser mellom to permer

%d bloggere like this: