Psykologisk thriller med overraskende vri. Clare Mackintosh: Jeg lar deg gå

Clare Mackintoshs Jeg lar deg gå er en intrikat thriller med en ytterst overraskende vri midtveis i historien.

Ei mor og den fem år gamle sønnen hennes er på tur hjem da det utenkelige skjer. Mora slipper sønnens hånd, sønnen løper over veien, blir påkjørt og drept og sjåføren stikker av. For mora blir møtet med politiet og egen skyldfølelse for mye. Hun kan ikke bli værende.

Jenna Gray forlater Bristol og drar til den avsidesliggende kystbyen Port Ellis i Wales, hvor hun leier seg en hytte langt fra folk. Jenna er kunstner, men en skade gjør at hun ikke kan fortsette å jobbe med keramikk. Hun bruker dagene på å fotografere landskapet i Wales og lage kort med hilsener skrevet i sanden. Tidsfordrivet blir etter hvert en inntektskilde, og med møtet med den kjekke dyrlegen på stedet ser det ut som om sola endelig skinner på Jenna igjen. Men Jenna sliter med skyldfølelse og klarer ikke å betro seg til Patrick. Hverken om barnet hun mistet eller om den fatale ulykken.

Jeg lar deg gå er ikke noen heseblesende thriller. Person- og miljøskildringene er vektlagt og vi blir godt kjent med bokas hovedperson, Jenna Gray. Historien er i og for seg ikke så veldig original, det er vendingene den tar som utgjør hele forskjellen. Macintosh vet å overraske sine lesere, og etter den første vendingen tar historien en helt ny retning.

Boka sammenliknes gjerne med Gillian Flynns Flink pike og Paula Hawkins Piken på toget. Hjemlig uhygge står sentralt i de tre bøkene, som alle tematiserer psykopati. Personlig likte jeg ikke Piken på toget så godt. Slutten er i overkant melodramatisk. Jeg lar deg gå går jeg imidlertid god for. Etter min mening er den hakket bedre enn Flink pike som jeg likte veldig godt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s