Lett blanding

Claire Fuller: Swimming Lessons

Gils kone, Ingrid, drukner under en svømmetur i havnebassenget. Men da Gil 12 år senere ser kona si utenfor en bruktbokhandel, begynner han å lure på om hun kanskje ikke druknet likevel.

Yngstedattera til Gil har aldri trodd at mora druknet, til det var hun en for dyktig svømmer. Hun begynner å undersøke saken nærmere, lite aner hun at svarene faktisk befinner seg rett under nesen hennes…

Swimming lessons er ikke en kriminalroman, men en gripende ekteskapsroman. Ingrid skriver brev til Gil, men sender dem aldri. Hun legger dem i bøkene hans rundt omkring i huset deres i håp om at han en dag skal finne dem. Gjennom brevene får vi innblikk i familielivet, i forholdet mellom Gil og Ingrid. Det som i utgangspunktet kanskje kunne synes som et lykkelig forhold, viser seg etter hvert å være dysfunksjonelt.

Spenningen i historien er knyttet til selve forsvinningssaken: Hva skjedde den dagen Ingrid forsvant? Hva foranlediget selve ulykken? Dette vil vi som lesere gjerne ha svar på. Historien utspiller seg på to tidsplan: I nåtiden følger vi Gil og de voksne barna hans. Fortidshistorien rulles opp gjennom Ingrids brev, som gir svar på hvorfor ting ble som de ble.

Swimming lessons er en roman om kjærlighet og svik. Om sorg og forsoning. Boka er helt annerledes enn forventet, men det forhindret meg ikke i å slukes fullstendig opp i historien. Swimming lessons er både en fengslende og sår fortelling som jeg med glede anbefaler videre.

  • Claire Fuller
  • Swimming lessons
  • Roman, voksen
  • 350 s.
  • Tin house, 2017

2 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s