Barn & Ungdom

Årets beste norske dystopi i ungdomsklassen? Sigbjørn Mostues I morgen er alt mørkt. Brages historie

i morgen blir alt mørktEr dette årets norske dystopi i ungdomsklassen? I morgen er alt mørkt. Brages historie, første del i en serie som fortsetter i Marlens historie, er beslektet med zombie-apokalypser som World war Z selv om boka ikke inneholder noen zombier i ordets rette forstand. Her er det snakk om et svært smittsomt virus, en sykdom kalt MGT, Mutert Toxaplasma Gondii, sprer seg som en pest over verden og gjør folk gale. De syke angriper og dreper alle de møter på sin vei. Fæle greier er det. Og skikkelig spennende for oss som bare sitter på rumpa og leser om det.

Brages historie starter med at unggutten Brage hører om rasende horder som går løs på alt og alle i Japan. Lenge fornekter Brage og de rundt ham alvoret i situasjonen, de tilskriver hendelsene sosiale forhold i Asia eller massepsykose. De nekter å tro at noe slikt kan skje i lille Norge. Men verden trenger seg på, og i det øyeblikket sykdommen når U.S.A, begynner folk å bli redde for alvor. Til slutt rammer selvfølgelig katastrofen også Norge, og det er bare en ting å gjøre, gjemme seg så godt man kan…

Brages historie handler som Sofia Nordins ungdomsbok Ett sekund om gangen om en pandemi. Om et virus så smittsomt og dødelig at det på kort tid utsletter store deler av jordas befolkning. I Brages historie er imidlertid viruset kroppsliggjort, og det er aggressivt i ordets konkrete forstand slik at frasen «naturen tar hevn» nesten må forstås helt bokstavelig. En skikkelig sidevender er den, denne boka, som forteller om hvordan Brages familie og naboer forsøker å overleve i en verden full av zombie-liknende skapninger. Som den klassiske robinsonaden inneholder boka selvfølgelig også en konflikt mellom to rivaliserende fraksjoner i den lille gruppen. Skikkelig spennende er det. Og veldig bra. Anbefales varmt!

4 replies »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s