Barn & Ungdom

Arne Garvang: Muffe tar saken

Muffe tar sakenMuffe tar saken (1993) er første bok i Arne Garvangs kritikerroste serie om unggutten Muffe, eller Mons Ulrik som han egentlig heter. Muffe har fått ei ny jente i klassen, Dina, og hun er skikkelig ekkel. Dina mobber alle, ikke bare de som er svake, men også de som er store og sterke, og det er kanskje det som gjør at hun stadig får fortsette. Ja, Dina er steingæren, og utrolig nok blir hun bare verre og verre.

En dag Muffe går for tidlig på skolen, ser han ved en tilfeldighet Dina sitte og gråte for seg selv. Han innser plutselig at han ikke vet noe om henne, og bestemmer seg for å undersøke litt på egen hånd. Han begynner å skygge henne samtidig som han forsøker å bli venn med henne, men å bli klok på mysteriet Dina er slett ikke noen enkel sak…

Denne boka hørte jeg som lydbok på biltur med familien, og interessant nok syntes niåringen at boka var kjedelig, mens samboeren min og jeg syntes at den var helt fabelaktig. Vi lo og lo og niåringen lurte stadig på hva det egentlig var som var så morsomt. Så selv om målgruppen faktisk er barn i alderen 9-12 år, passer nok boka bedre for barn fra 11 år og oppover. Niåringer flest får nok ikke med seg Garvangs subtile humor og ironi. Hvorom allting er, Muffe tar saken er en av de beste barnebøkene jeg har lest. Den er veldig morsom samtidig som temaet i boka er viktig. Muffe tar saken anbefales varmt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s