Krim og spenning

Spennende debutroman

Anny Koksæther: Død i hver dråpe (2012)

Forlag: Juritzen

Anny Koksæther er 49 år, farmasøyt og arbeider på apotek. Det er derfor ikke uventet at settingen i hennes debutroman er lagt til apotekmiljøet og at medisinskapet er flittig brukt. Koksæther bruker sin erfaring fra apotekmiljøet til å skape et troverdig miljø. Men for den som måtte lure, apoteket i boka er fiktivt.

Katharina Grimstad, daglig leder på Hauken apotek i Oslo, har noe å skjule. I 1987 hjalp hun bestemoren å dø på Sinsen sykehus. Hjelpepleieren Truls Jensen var vitne til hendelsen men anmeldte henne ikke. Men da han uventet støter på henne på Hauken apotek 24 år senere, bestemmer han seg for å utnytte sin viten. Han tvinger seg innpå henne. Samtidig presser han apoteker Herman Sæter for penger. Han har fått utlevert feil, potensiell dødelig medisin på apoteket og det vet han å utnytte. Truls lever farlig, og det går som det må gå. Ikke lenge etter er han død.

Politietterforsker Joakim Wiberg får saken. Joakim kommer fra en velstående advokatfamilie og er nyansatt som etterforskningsleder på stasjonen. Kollegaen Kjersti Lundestad føler seg forbigått til stillingen. Dermed er det duket for intriger i kollegiet. Joakim er imidlertid en likende person. Og for å gjøre han til det sammensatte mennesket han er, har forfatteren brukt et nokså vanlig virkemiddel innen kriminallitteratursjangeren. Hun har utstyrt han med et lyte. Han stammer.

Jeg skjønte fort hvem morderen var, men boka er likevel spennende takket være alle intrigene i apotekmiljøet. For her er det mye som ikke tåler dagens lys. De løse trådene utover slutten trekker imidlertid helhetsinntrykket ned. De gamle curacitmordene utnyttes ikke til fulle i handlingen og virker en smule malplassert. I tillegg forstår man ikke helt hvorfor Herman så lett lar seg utpresse. Boka inneholder en del slike blundere, men alt i alt er det likevel ingen dårlig kriminalroman. God uderholdning. Terningkast 4.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s